Πιθανά αίτια κνησμού στο στήθος

Καλοήθεις παθήσεις του μαστού που μιμούνται τον καρκίνο – Διάγνωση και αντιμετώπιση
8 November 2021
Βαθμός κακοήθειας
2 February 2022

Ο κνησμός στο στήθος μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών. Τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο ανησυχητικές αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση και καθοδήγηση ώστε να τον αντιμετωπίσετε σωστά. Πιθανά αίτια κνησμού στον μαστό είναι:

Έκζεμα: Φολιδωτό δέρμα έντονη διάθεση για ξύσιμο συνήθως αμφωτερόπλευρο γύρω απο τις θηλές
Ψωρίαση: Προκαλεί έντονη αίσθηση κνησμού. Υπάρχει ερυθρότητα δέρματος, λεπιδόμορφες αλλοιώσεις λευκωπού χρώματος παρούσες και σε αλλά σημεία του σώματος
Ξηρό δέρμα: Το δέρμα σου μπορεί να ξεραθεί εφόσον χάνει υγρά και αφυδατώνεται. Αυτό προκαλεί κνησμό.
Λοίμωξη απο μύκητες: Σε περιοχές όπως στην υπομάστια (IMF) ιδίως σε μεγάλα στήθη όπου η υγιεινή ίσως είναι δυσχερής, ιδρώτας και υγρασία μπορεί να παραμείνουν, οδηγώντας σε ερυθρότητα και κνησμό.
Μαστίτιδα: Το στήθος παρουσιάζει εικόνα λοίμωξης δηλαδή πόνο, ερυθρότητα και αυξημένη τοπικά θερμοκρασία. Οφείλεται σε επιμόλυνση απο παθογόνους μικρό-οργανισμούς και θα πρέπει πάντα να εξετάζεται από ειδικό μιας και ένας ιδιαίτερα επιθετικός τύπος καρκίνου έχει ακριβώς την ίδια κλινική εικόνα (φλεγμονώδης καρκίνος)
Καρκίνος: Τέλος ένας ιδιαίτερος τύπος καρκίνου του Μαστού ονόματι Νόσος του Paget αφορά το σύμπλεγμα θηλής και θηλαίας Άλω.
FACEBOOK FEB 22-09